diumenge, 12 d’octubre del 2008

2. Debat

En relació al debat de la PAC1, voldria fer diverses reflexions:

En l’aspecte formal: s’han fet nombroses intervencions, moltes més de les que se’ns demanaven; la major part d’ells amb aspectes novedosos, amb riques aportacions d’idees, opinions, experiències i també recursos. En alguns moments, ens hem repetit una mica; tots volíem donar la nostra opinió, tot i que, sovint, amb el perill de repetir el que ja havien dit altres companys. Els fils de debat oberts s’han anat desenvolupant; generalment no han quedat temes oberts i sense tractar, sinó que s’han anat encadenant les idees entorn de les propostes dels companys/es.

En relació al contingut: hem coincidit força en les opinions; no ens hem trobat amb discrepàncies importants, sinó amb lleugers punts de vista una mica diferents. Els comentaris han estat molt rics; es notava, en molts casos, la lectura acurada dels materials de l’assignatura. Majoritàriament es feia referència a les fonts consultades abans d’expressar les opinions. Ha estat també molt interessant l’aportació d’experiències diferents per part d’aquells que treballen en àmbits relacionats amb el tema. I també, tots els recursos (articles, documents, vídeos, webs,…) que s’han adjuntat als missatges. Penso que, a la nostra aula, hem tocat amb força aprofundiment tots els temes que es podien derivar del vídeo i de les propostes del consultor.

Realment ha estat un debat que ha afavorit un aprenentatge col·laboratiu entre tots els companys/es de l’aula.

He fet un recull d'alguns dels diversos recursos que els companys i companyes han anat oferint en les seves intervencions en els dos debats:

Documents del Departament d'Educació:
  • Espais de Benvinguda Educativa







Articles:




Documentació diversa:



Vídeos: